0
Winkelwagen

Tuinslang kopen? Bekijk onze tips!

Heeft u een tuinslang nodig, maar weet u niet goed waar u op moet letten bij aankoop van een nieuwe tuinslang? In dit artikel leest u alles over tuinslangen, tips en waar u op moet letten bij het online bestellen van een tuinslang.

Verschillende tuinslangen

Er zijn eigenlijk twee verschillende tuinslangen waar u uit kunt kiezen. Zo is er de klassieke tuinslang die u opgerold kunt opbergen en de uitrekbare tuinslang op verschillende manieren kan worden opgeborgen.

Rekbare tuinslang (Magic Tuinslang)

De rekbare tuinslang wordt groter, wanneer er water doorheen stroomt en er druk wordt opgebouwd. Hierdoor wordt de tuinslang langer en heeft u een groter bereik. Wanneer u de kraan weer dichtdraait krimpt de tuinslang en kunt u deze eenvoudig opbergen aan een muurbeugel aan de muur, in een doos of op een plank.

Klassieke tuinslang

De klassieke tuinslang is gemaakt uit verschillende lagen PVC of Rubber, waardoor deze een stuk stugger en steviger is als de rekbare tuinslang. De klassieke tuinslang wordt vaak opgerold op een haspel of aan een muurbeugel om deze mooi op te bergen na gebruik. De klassieke tuinslang blijft zijn lengte behouden en gaat jaren mee.

Tuinslang opbergsystemen

Een tuinslang na gebruik opruimen? Er zijn verschillende tuinslang opbergsystemen op de markt met o.a. opbergboxen, een haspel of muurbeugel.

Tuinslang met haspel

De tuinslang met haspel is het meest gekochte product voor tuinbewatering. Een haspel is mobiel en kan na gebruik in uw schuur of afgeschermd worden opgeborgen. Wel moet u vaak even opletten bij het oprollen, omdat u de tuinslang gelijkmatig dient te verdelen over de haspel.

Tuinslang met muurbeugel

Vandaag de dag zijn er zelfoprolbare muurbeugels en simpele tuinslang muurbeugels verkrijgbaar.

De zelfoprolbare variant is vaak wat duurder, maar zeer gebruiksvriendelijk. De tuinslang rolt zich na gebruik weer op en heeft een vaste plaats aan de muur. Hiervoor dient u bevestigingsgaten in uw muur te boren.

Een simpele muurbeugel voor uw tuinslang dient ook aan de muur te worden bevestigd, waarna u de tuinslang om de beugel heen wentelt.

  Qadgets         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties